Boka

NATURUPPLEVELSER PÅ LAND

Skaftö erbjuder ett stort utbud av naturaktiviteter. Vandra på någon av lederna både längs havet eller med mer grönska, cykla eller spring variationerna är många.

Klättringsleder – GULLMARSSTRANDS KLIPPAN

Klätterklippan ligger vid Bökeviks badplats, ett 100 tal meter från hotellet. Här finns 10 nya bultade toppankare och 8 helbultade leder vid sektor Badstranden med grader från 4b -7b och 8-18m långa. Vid sektor Soffberget finns tre äldre toppankare med lättare leder från 3a-5b och knappa 20 meter långa.

Läs mer om gullmarssklippan

Boka klättringspaket

VÄGERÖDS DALAR

Promenera i underbar ek- och bokskog i naturreservatet som är särskilt omtalat för mängden blå- och vitsippor på våren.

MER INFORMATION

ISLANDSBERG

Vandra ca 3 km på ömsom grusväg, stigar och kala klippor ut till Islandsbergs huvud och belönas med en hänförande utsikt över havet, Gåsö och Gullholmen.

MER INFORMATION

KULTURVANDRING  I FISKEBÄCKSKIL & guidade turer på skaftö

Under sommaren kan ni följa med på en kulturpromenad där du får ta del av Fiskebäckskils historia. Rundvandringen tar cirka 2 timmar

Boka KULTURVANDRING I FISKEBÄCKSKIL

CYKLA

I receptionen kan du hyra cykel och vi har även bra kartmaterial så ni kan uppleva Skaftö. Välj mellan en vanlig cykelled eller en led anpassad för mountainbike.

Vi packar även picknickkorgen!

 

SALTÖN

Cykla i SALTÖNS fotspår och se inspelningsplatserna från TV-serien Saltön baserad på Viveca Lärns böcker.

I receptionen finns karta med de olika inspelningsplatserna runt om på ön markerade.

GOLF

Skaftö Golf Klubb, 18-hålsbanan med teknisk karaktär i fantastisk miljö är en skön utmaning för spelaren. Vi hjälper dig gärna att boka greenfee. Kontakta receptionen.

Skaftö GK

Vandringsleder

KUSTSTIGEN

På Skaftö finns cykel- och vandringsleder som bitvis sammanfaller med Kuststigen i Bohuslän. Kuststigen snirklar sig ut på Skaftö och ger möjlighet att uppleva landskapets fantastiska natur. Stigen går omväxlande en bit från kustlinjen och längs strandlinjen med spännande passager och utsiktsplatser. Vill man uppleva ytterligare en skärgårdspärla kan man ta sig över till Gåsö.

MER INFORMATION

KORPELIA

En gångstig med äventyrskaraktär som går mellan Gröder Hamn och Stockeviksberget. Namnet kommer av att leden går över berget Korpeberget och lia är ett gammalt namn som är en förkortning av lid, vilket betyder brant väg. Det här är näst sista etappen i en gångstig som ska går runt hela Skaftö. Leden är 300 meter lång och har en fallhöjd på 30 meter.

MER INFORMATION

SKUDDEVIGELEDEN GRUNDSUND

En medelsvår vandringsled som binder samman Skutevik och Hårsäcken och är markerad med vita målad prickar i berget och är ca 1,5 km.

MER INFORMATION

MUNKEVIKSLEDEN – GRUNDSUND

Leden börjar på Kolerakyrkogården nedanför Åseberget och snirklar sig genom skogen ner till Munkevik innan den fortsätter längs kustremsan och slutar i Vigerna. Vid Vigerna badplats kan man stanna för ett dopp. Därefter tar Strandpromenaden vid, förbi Skäddhålan och slutar sen i Grundsund. Vandringen är ca 5 km och markerad med gula prickar.

MER INFORMATION