Ostron och Musseläventyr i Lysekil

Följ med på ett spännande ostron- och musseläventyr

Tillbaks på hotellet kan ni njuta av värmande bastubad och en god middag.

 


Ostron- och musselturen startar i Norra Hamnen kl. 12:30  i Lysekil dit ni tar er med egen bil. Vi färdas med Signe, vår bohuslänska julle byggd 1952, ut till musselodlingen där vi visar hur det går till att odla och skörda musslor. Vi plockar med oss musslor för gemensam tillagning och avsmakning senare på en vacker klipphäll.

Därefter tar Signe oss vidare till en av få ostronbankar i Bohuslän. Vi plockar upp ostron och lär oss mer om havets delikatess på en mycket speciell och unik plats i Bohuslän.

Precis under oss växer de exklusiva och berömda ostronen Ostrea Edulis som kallas ”det svenska ostronet”. Vi pratar om allt i ostronens tecken samt erbjuder provsmakning.

Vi gör ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten. Efter en oförglömlig upplevelse i en fantastisk miljö tar vi er tillbaka till Norra Hamnen i Lysekil till det avslappnade dunket från Signe.

 

Tillbaks på hotellet kan man njuta i någon av våra relaxavdelningar som kan bokas separat till entréavgift, för mer information kontakta receptionen.

 

 


ostron och musseläventyr med ”signe”

Mönstra på lördagar  kl 12.30 i Norra Hamnen, Lysekil, du tar dig dit själv med egen bil eller via färja från Gullmarsstrand, och där efter en kortare promenad. Turen pågår i ca 3 tim. Du är välkommen att kontakta oss innan bokning så kollar vi med fiskaren om lediga platser finns!

 

DETTA INGÅR

  • Ostron- och musseläventyr med Signe
  • Tvårätters säsongsbaserad middag 
  • Logi
  • Frukostbuffé med havsutsikt 

 

*Vid grupper på min 6 pers kan man boka dag och tid enligt överenskommelse, kontakta oss så hjälper vi dig med din bokning.

Kan bokas på fredagar och lördagar hela året mellan 1:a mars fram tills den 15:e november. 

 

 

 

boka ostron och musseläventyr i lysekil

 

SPA BEHANDLINGAR

Låt oss få ta hand om kropp och själ en stund. Vi är bra på välgörande njutningar. Bra behandlingar och underbar miljö väntar på dig.

Läs mer

 

Mat & Dryck

I köket skapas olika menyer med lokala råvaror utifrån säsong. Gäster brukar sitta kvar länge vid bordet och bara njuta. Utsikten bidrar.

Läs mer

Ett äventyr på den stora blå!

English Svenska

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Håll dig uppdaterad och få tips, nyheter och fantastiska erbjudanden. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration