Boka

Gullmarsstrands unika läge vid havet

i gattet mellan Västerhavet och Gullmaren, Sveriges enda tröskelfjord. Här råder en känsla av absolut ro och absolut närvaro. Hotellet har vuxit fram sakta men säkert i över 40 år med estetik och kvalitet som starkt närvarande drivkrafter.

KARTA ÖVER GULLMARSSTRAND HOTELL OCH KONFERENS

Har du inte varit hos oss innan kommer du att reagera på hur mjukt hotellets byggnader smälter in i det vackra Fiskebäckskil.

VISA STOR KARTA  Ladda ner som PDF

 

virituell rundtur

BRYGGOR, BASTU, POOL & NATUR

SINNENAS RELAX

Sinnenas Relax invigdes våren 2017 och är ett nytt fantastiskt utsiktsrum med bastu och pool och väggarna klädda helt i granit. Endast en glasvägg skiljer mot havet och man kan enkelt gå ut på bryggan för ett dopp i havet.

SINNENAS HAVSBAD

I Sinnenas Havsbad kan man njuta i två basturum, sköna relaxstolar samt utomhuspoolen 38G som håller just 38G hela året. Från utomhuspoolen tar man sig enkelt via en trappa ner i havet för salta bad hela året.

 

aktuellt

OM- & TILLBYGGNAD
Gullmarsstrands växer vidare i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Sedan över 40 år ägs Gullmarsstrand Hotell & Konferens av bröderna Lars, Berth och Pär Nilsson, en ägartrio med djup förankring i Fiskebäckskil och Bohuslän.

Bröderna Nilssons kärlek till platsen liksom deras syn på långsiktigt hållbar utveckling genomsyrar varenda kvadratmeter av denna anläggning, 0 meter från havet, där hantverk och livsverk förenas på ett unikt sätt.  Gullmarsstrand har gått in i ett övergripande förändringsprojekt som bland annat syftar till att ge hotellet ett helt nytt matsals- och matkoncept, nya och större konferenslokaler, ytterligare rum samt fler pooler.

Uppdraget har gått till den internationellt uppmärksammade arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune, som grundades i Stockholm 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. De svarar tillsammans för arkitektur,  inredningsarkitektur och möbeldesign på yppersta nivå, med såväl stora svenska som internationella kunder som beställare. 2015 fick Claesson Koivisto Rune det prestigeladdade Bruno Mathssonpriset.

Under våren 2017 genomgick vårt klassiska havshotell en påtaglig förnyelse både inom- och utomhus. Resultatet av deras inspirerande arbete på Gullmarsstrand är en delvis ny värld för våra gäster som omfattar 450 kvm ytterligare såväl inom- som utomhus. Väl disponerade för våra gäster olika behov av avkoppling, samvaro och effektivitet. Den tidigare Studion har blivit Biblioteket, en behaglig bokmiljö med inriktning på avkoppling, samvaro och kanske en
stunds läsning i några av våra 1 500 böcker. Nya bryggor och ett helt nytt pool & bastuhus – Sinnenas Relax. Här kan du njuta i poolen eller bastun där endast en glasvägg skiljer mot havet och bryggan.

Vintern 2018 fortsatte arbetet med ett helt nytt mat- och matsalskoncept, en ny svit och ett nytt konferensrum med en fantastisk utsikt.

Hösten 2018 och vintern 2019 fortsätter arbetet med 2 nya hotellrum, om- & tillbyggnad av konferenslokaler samt tillbyggnad av kök och en helt ny uteservering.

Våren 2019 bygges en ny utomhuspool med 38 grader varmt vatten och heter vår Infinitypool

Våren 2020 renoveras 14st hotellrum i byggnad 1 – allt för att upplevelsen här på Gullmarsstrand ska bli unik – vi renoverar också en konferenslokal och byggde två nya omklädningsrum

Vintern 2021-2022 byggs en ny uteplats och vårt befintliga kök utökas med 35 kvm – vi ser fram emot en invigning till våren 2022

Vi ser fram emot vad som kommer att växa fram under senare delen av 2022.