N 58º 14′ 59” E 11º 27′ 25”


Så nära havet du kan komma

På en långsträckt brygga med utsikt över Sveriges enda riktiga fjord ligger Gullmarsstrand. Med det unika läget, precis vid havet, skapas en känsla av absolut ro, absolut närvaro och härvaro  – oavsett säsong och antal sekundmeter.

ETT PARADIS FÖR BÅDE BOFASTA OCH BESÖKARE

Mitt i denna västkustidyll ligger den charmiga lilla ön Skaftö, som är en del av Lysekils kommun, med en fin skärgård utanför som ger skydd för havsvågorna.

Detta lilla fiskesamhälle växte fram under den så kallade sillperioden under 1700-talet och medförde ett rejält ekonomiskt uppsving. Bebyggelsen låg utmed strandkanten och på den gamla badrestaurangens plats, som också varit utgångspunkten för uppbyggnaden av platsen, ligger nu Gullmarsstrand Hotell & Konferens, sedan 1979.

DE TRE BRÖDERNA

& Fiskebäckskil


En tidig majdag för dryga 40 år sedan kom bröderna Nilsson till Fiskebäckskil. De hade hört att “ett stort ställe” var till salu. Väl på Gullmarsstrand förälskade de sig i platsen och såg tidigt som deras uppgift att skapa en plats för kontemplation och kreativitet här.

Inspirerade av platsens kraft och skönhet börja utvecklingen av det som är dagens Gullmarsstrand, hotell- och konferensanläggning.

Gemenskap

passion & mod


Redan som små tog deras pappa, som var både kock och entreprenör, med dem till olika platser genom Sverige. Efter pappans hastiga död efterlämnade han varma minnen och erfarenheter från ett arbetsliv på hotellkrogar med god mat och full fart. Det arvet ville bröderna vårda och utveckla vidare när de beslöt att ge sig in i hotell- och restaurangbranschen och fann Gullmarsstrand. En ren magkänsla.

Receptionist

KONFERENSER, HELGER & SEMESTRAR SEDAN 1979

Hotellet, som är arkitekt ritat av Wingårds, har sakta men säkert vuxit fram med eftertänksamhet där anläggningen smälter in mjukt i Fiskebäckskil. Utgångspunkten alltid varit den gamla badhusrestaurangen i Fiskebäckskil. Här har byggnad för byggnad och rum för rum försiktigt och eftertänksamt vuxit fram under stadig ledning av de tre bröderna sedan dryga 40 år tillbaka.

 

BILDER FRÅN FÖRR

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Håll dig uppdaterad och få tips, nyheter och fantastiska erbjudanden. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration