Hur många vackra tankar
kan inte en måltid föda.

– Etienne Rey

*PASSION FÖR MAT & DRYCK

 

inspiration från hav och land

 

Tillsammans vill vi på Gullmarsstrand skapa glädje på ett okomplicerat sätt. Hos oss jobbar kök- och restaurangteam nära ihop för att uppnå kompromisslösa smakkombinationer.

Våra menyer skrivs om efter säsong, med inspiration från västkusten och en kombination av både klassiskt och modernt. Med årstidens bästa råvaror, använder vi vår passion och glädje till att skapa en upplevelse för dig som gäst. Här kan du tydligt känna vår prägel med mat som både är vacker att se på och som ger dig en skön känsla av att vara just här hos oss.

Med vårt läge, 0 meter från havet, är fisk och skaldjur ett givet inslag på menyn. Men vi lockas även av det gröna. Att få hem vackra grönsaker när de är som bäst är underbart. Vit sparris på våren, alla kålsorter som kommer under året och rotfrukter under höst och vinter i alla dess former och färger.

Oavsett vad du får på din tallrik idag, kan du räkna med att råvarorna är färska och närproducerade. Vi väljer kött och en stor del grönt från Bondens Skafferi i Väst, färsk fisk och skaldjur som är MSC-märkta (en organisation som främjar hållbart fiske). Och för det där lilla extra toppar vi gärna våra rätter med microgreens från Hjärtblad i Uddevalla. Att arbeta hållbart med så lite avtryck på vår miljö som möjligt är för oss en självklarhet och en stående utmaning.

Och vilka är vi i köket? Fyra kockar med lokal förankring, en kock från Thailand och en kock från Tyskland. Det är kanske anledningen att vi gärna flirtar med klassiska smakkombinationer, men alltid med en liten twist.

 

Låt  smaka!

RESTAURANG G
0 meter från havet


Här serverar vi vällagade menyer för alla tillfällen, att avnjutas med total havsutsikt. Köket arbetar med lokala råvaror och stor skaparglädje på ett okomplicerat och självklart sätt. Fisk och skaldjur är något av en specialitet. Det är något särskilt när kräftorna levereras med båt till vår egen brygga.

LÄS MER

MENY      BOKA BORD

VERANDAN
Ett rum med magnifik utsikt, designat av Gerth Wingårdhs arkitektkontor


Välkommen att avnjuta en kaffe, ett glas vin eller någon av våra Klassiker på vår Verandameny.

LÄS MER

VERANDAMENY

FRUKOST
EN DIGNANDE BUFFÉ FÖR ALLA


Gullmarsstrand frukostbuffé ingår alltid när ni bokar rum hos oss.
Du som inte är hotellgäst kan också boka frukostbuffén. Men boka gärna bord för att säkerställa att det finns plats och att vi har öppet.

 • Öppettider: januari – midsommar mitten av augusti – december mån-fre 7.00-09.30, lördag 8.00-10.30, söndag 8.00-11.00. 
 • Öppettider: helgdagar – vänligen kontakta oss på nedan nummer eller mejl
 • Pris för dig som inte är hotellgäst: 195 kr
 • Bordsbokning för dig som inte är hotellgäst: Tel 0523 66 77 88 eller mejla oss här.

Upplev en himmelsk start på dagen med vår frukostbuffé med en enastående havsutsikt! Vakna upp till den mjuka susningen från havet och njut av en magisk atmosfär med solens första strålar som smeker horisonten.  Smaka på färsk frukt och bär, nybakat bröd och croissanter, och ett urval av delikata ostar och charkuterier. Vårt kök har skapat hälsosamma och näringsrika alternativ för att ge dig den energi du behöver för en dag full av äventyr. Medan du njuter av din måltid kommer du att kunna blicka ut över det glittrande havet och låta lugnet och skönheten från omgivningen skapa en harmonisk atmosfär. Det är en perfekt plats att sitta ner, slappna av och låta tankarna vandra medan du upplever den magnifika naturen som omger dig.

LUNCH
PÅ RESTAURANG G


Vi serverar vi lunch de flesta dagar, kika gärna på vår lunchmeny för att se veckans rätter och öppettider.

 • Mellan kl. 12.00-14.00 serverar vi dagens lunch, därefter finns Verandamenyn. Vänligen boka bord för att vara säker på att det finns plats.
 • Öppettider: september – midsommar mitten av augusti – har vi öppet så mycket som vi bara kan men vissa dagar håller vi stängt -snälla hör av dig innan då detta beror på hur vi har konferenser bokade eller ej.
 • Utomhus håller vi öppet så mycket som vi bara kan och vädret tillåter. För bord utomhus tar vi inga bordsbokningar, varken på Seaside eller på Verandan.

 

VECKANS LUNCHMENY

Picknick
Vi packar korgen


Hyr en cykel, en havskajak eller ta en promenad i de härliga omgivningarna eller i något av öns naturreservat. Vi packar maten i en ryggsäck som ni lätt kan ta med!

 • Kaffe/te, för barnen Festis
 • Fralla
 • Kaka
 • Frukt
 • Ta gärna med egen vattenflaska så minskar i på plast och engångsprodukter

Pris 145 kr för vuxen och 75 kr för barnen

Ange vilken tid du önskar hämta din fikakorg samt om du har allergier vi ska ta hänsyn till.

BOKA HÄR

 

Afternoon Tea 


Vi ordnar med en extra mysig söndag då vi dukar upp vår läckra afternoon tea-buffé på verandan.

 

Ta med vänner, kollegor eller familj och njut av utsikten. Köks teamet imponerar med sina färska, saftiga och väldigt välsmakande kreationer med både söt och salt.

Den står framdukad kl. 12.00-16.00 sista bokningsbara tiden kl 15.00

Om du gästar oss någon av detta datumet så kan vi varmt rekommendera att avsluta veckan med det där lilla extra, givetvis alltid 0 meter från havet!

Afternoon tea serveras på följande söndagar 22/10, 5/11 & 3/12 – Pris 295kr per vuxen, 145kr för barn under 8 år. Vi bokar in 20 personer per halvtimme – välkommen! 

BOKA AFTERNOON TEA HÄR 

 

MAT- & DRYCKESUPPLEVELSER

 

Boka
ALLTID BÄSTA PRIS NÄR DU BOKAR PÅ GULLMARSSTRAND.SE
Close
English Svenska

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Håll dig uppdaterad och få tips, nyheter och fantastiska erbjudanden. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration