Winemakers Dinner 23/11

En upplevelse för dig som är en vinälskare!

Låt oss överraska dig med en vällagad och spännande 5 rätters middag och femrätters vinpaket!  


 

Du börjar kvällens mat och dryck upplevelse  på vår Veranda med ett glas vin i handen.

Sjunk ned i någon av verandans fåtöljer och njut av storyn bakom vinhuset Gustave Lorentz. Exportchefen Pascal Schielé tar dig igenom från källaren till vinrankorna.  

Köksteamet arbetar med lokala råvaror och stor skaparglädje på ett okomplicerat och självklart sätt. Råvarorna är säsongsbetonade och fisk och skaldjur står givetvis i fokus. 

Skillnaden mellan denna kväll och våra gourmetkvällar är att här har köksmästaren Markus och Restaurangchef Sabina provat vinerna och satt mat efter vinerna. Vin ligger i fokus denna kväll. 

Du sover gott i våra Carpe Diem sängar, och njuter av en härlig frukostbuffé dagen efter. 

 

 


viner från Gustave Lorentz 

 

ett familjeföretag med ekologisk vinodling i franska bergheim.

 

Gustave Lorentz är ett familjeföretag som grundades redan 1836 och idag leds vinhuset av den sjätte generation genom George Lorentz. Det kommer i nästa generation bli en mer kvinnlig prägel eftersom George har tre döttrar. Vinföretaget Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim som har ypperliga förutsättningar för kvalitetsviner. De invigde sitt nya moderna vineri 2015, vilket var en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina trettiotre gamla träståndare som rymmer mellan 1400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna. Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar och samtliga är ekologiskt certifierade, men de köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts helt enligt deras önskemål och kvalitetskrav. Byn Bergheim har två Grand Cru vingårdar Altenberg (35,06 hektar) och Kanzlerberg som är den minsta Grand Cru vingården i Alsace. Gustave Lorentz är en mycket betydande ägare med 50% av arealen i Kanzlerberg och 12 hektar i Altenberg. De skördar endast för hand och vinifierar varje druvsort och vingårdsläge separat. Inget av deras vita viner avstjälkas innan vinifiering.  

Vill du enbart boka kvällens Winemakers middag är det självklart möjligt. Bokas online här

DETTA INGÅR

  • Ett glas vin på verandan kl. 18:00
  • 5 rätters gourmetmiddag kl. 18:30
  • 5 rätters vinpaket och storytellning med vinexperten Gustave Lorentz 
  • Logi i sköna Carpe Diem sängar 
  • En skön frukostbuffé

 

Winemakers kväll är bokningsbart på onsdag 23:e november. 

 

 

Boka winemakers kväll 23/11

 

SPA BEHANDLINGAR

Låt oss få ta hand om kropp och själ en stund. Vi är bra på välgörande njutningar. Bra behandlingar och underbar miljö väntar på dig.

Läs mer

 

Mat & Dryck

I köket skapas olika menyer med lokala råvaror utifrån säsong. Gäster brukar sitta kvar länge vid bordet och bara njuta. Utsikten bidrar.

Läs mer

Vad är definitionen på ett gott vin?

De ska börja och sluta med ett leende!

English Svenska

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Håll dig uppdaterad och få tips, nyheter och fantastiska erbjudanden. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration