SPA BEHANDLINGAR
Låt oss få ta hand om kropp och själ en stund. Vi är bra på välgörande njutningar. Bra behandlingar och underbar miljö väntar på dig.
Läs mer
Du börjar kvällens mat och dryck upplevelse på vår mysiga Veranda med ett glas vin i handen och några härliga snittar därtill.
Sjunk ned i någon av verandans fåtöljer och njut av storyn bakom vinhuset George Breuer tillsammans med Markus Lundén från George Breuer
Köksteamet arbetar med lokala råvaror och stor skaparglädje på ett okomplicerat och självklart sätt. Råvarorna är säsongsbetonade och fisk och skaldjur står givetvis i fokus. Här har köket tillsammans med vår sommelier först provat vinerna och satt mat efter vinerna. Vinet ligger i fokus denna kväll.
Du sover gott i våra Carpe Diem sängar, och njuter av en härlig frukostbuffé dagen efter.
Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer. Han säger själv att det var kärlek vid första klunken. Eftersom han ville göra något annat så skickade han en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland. Såklart blev han kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare. Tillsammans med Theresa Breuer bildar de ett mycket dynamiskt kollegiepar. Markus gör även en serie viner under eget namn, där fokus ligger på ren och frisk syra.
Georg Breuer håller till i magnifika Rheingau och har sina vingårdar i de högst klassade lägena längs floden Rhen och deras vinstockar tillhör de allra äldsta. Här skapar de bl.a. riesling i absoluta världsklass på sina 34 hektar, varav 27 i Rüdesheim.. Familjen Breuer tog över egendomen för dryga hundra år sedan. Georg efterträddes av sin son Bernhard, som gick bort 2004 men idag leder hans dotter Theresa framgångsrikt verksamheten med starkt stöd av källarmästaren Markus Lundén. De jobbar efter filosofin av att de har en plikt att skydda naturen, detta gör de genom att jobba hållbart på alla områden, exempelvis genom låga skördeuttag och med säsongsanpassade grödor mellan vinraderna.
Vill du enbart boka kvällens Winemakers middag är det självklart möjligt. Bokas online här
Winemakers kväll är bokningsbart endast den 24e mars – först till kvarn.
Låt oss få ta hand om kropp och själ en stund. Vi är bra på välgörande njutningar. Bra behandlingar och underbar miljö väntar på dig.
Läs mer
I köket skapas olika menyer med lokala råvaror utifrån säsong. Gäster brukar sitta kvar länge vid bordet och bara njuta. Utsikten bidrar.