När Rieslingdruvan tar dig till nya nivåer

4 RÄTTERS AVSMAKNINGSMENY MED 4 HÄRLIGA VINER DÄRTILL
Wine Makers Dinner
Boka

Wine makers dinner på gullmarsstrand 25 augusti

Fåtal platser kvar max 45 personer kl 18.30

 

 

Delta i vinprovning och lyssna till föreläsning av Teresa Breuer (dotter till Georg Breuer) som kommer fördjupa dig inom de tyska vinerna från Rheingau regionen
Allt medans du njuter av den välkomponerade menyn tillsammans med vinerna.

Vingårdar i de högst klassade lägena med mycket gamla vinstockar – Tyskt vin till mat? Absolut! Speciellt när man kommer upp i den kvalitetsnivån som ,Georg Breuer vinproducent, håller. En av de absolut bästa producenterna i Rheingau.

Det finns ingenstans i världen Riesling ger mer magnifika viner än i Rheingau. I de branta sluttningarna längs floden Rhen finns några av världen förnämsta vingårdar med tusenåriga anor. Georg Breuer har sina vingårdar i de högst klassade lägena längs floden och deras vinstockar tillhör de allra äldsta.

Georg Breuer grundades 1880 och familjen Breuer köpte det i början av 1900-talet. Idag driver Theresa Breuer egendomen. Företagets egendomar omfattar 33 hektar och vingårdarna är till största delen planterade med riesling. Vinmakare är Hermann Schmoranz och Markus Lundén.

Riesling dominerar helt och Breuers viner tillhörs det absoluta toppskiktet, från instegsvinet Riesling Sauvage som hyllats av såväl kritiker som konsumenter, till de vingårdsbetecknade från de fyra topplägen där Breuer har odlingar.

En av hemligheterna med den genomgående höga kvaliteten är de låga skördeuttagen. Hos Breuer ligger snittet på 45 hektoliter per hektar, men från de allra bästa lägena handlar det om så litet som 15hl/ha. De mineralrika jordarna sköts utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödning för att i så hög grad som möjligt spegla.

Boka plats här:

När: Tisdag 25 augusti 18.30

Var: Gullmarsstrand Hotell – Fiskebäckskil

Pris: 1395 kr per person

Bokning: Sabina Restaurangchef på Gullmarsstrand

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev och ta del av våra unika erbjudanden och nyheter hos oss

Tack för din prenumeration